Pos gastronomia estacio

Program pos gastronomia to plan sprzedaży kelnerskiej, który umożliwia prowadzenie funkcjonalnej i szybkiej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta wzmacnia się o dokumenty magazynowe oraz fakty ze sprzedaży.

obudowa pyłoszczelna

 

W relacje od typie prace możliwa jest dokładna centralizacja wprowadzanych danych, ale i bezpośrednio w różnych lokalach. Bezpośrednio z pomysłu do lokali sprzedawane są informacje: o produktach, którym może dysponować, o organizacji lokalu, oraz o cenach skupu i zbytu.
Przekonując się zgromadzonymi w bazie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane zorganizowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, pokazuje on oraz pewnego sposobie księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na zasadzie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
wspomina o przekroczonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do wykonania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zakupy,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Niewątpliwą wartością programu pos gastronomia jest szansę synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których rejestrowana jest sprzedaż. Dzięki temu dodatkowe jest spowodowanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z samej strony dodaje do kas wiedze o produktach, kelnerach, z drugiej części wiąże z kas fiskalnych dane o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany danych kierowana stanowi w możliwość automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w niezwykle łatwy, i jednocześnie wygodny rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie rozwiązanie, nie tracą czasu na zbędne czynności, i całą uwagę mogą skupić na obsłudze klienta.