Maszynka do miesa na korbke

Wilk do ciała więc nic innego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest dużo wyższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

posnet mobile hs ejPosnet Mobile HS EJ - kasa fiskalna Polkas Kraków

Wielki asortyment wilków na rynku zezwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu etap na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) i nie wymaga wielkiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co wysoko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała wartość wykonania stanowi o dużej odporności maszyny. Jak całe urządzenia wprowadzane w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia daje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest składane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa używa się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w drugie akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To normalne urządzenie, proste w przystępnych cenach, przydatne w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w dużych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także zagranicznych ulepszaczy.