Krajalnica lozamet

W zakładach i w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana też do indywidualnych celów, na przykład do krojenia warzyw czy produktów, gdy wymagamy ich w świadomości cienkich plasterków.

mała symfoniaSage Symfonia Start 2.0 Mała Księgowość | Systemy ERP | POLKAS

W relacji z tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w specjalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego postać i podejmuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei gdy idzie o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na drobnych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez dodatkowego wysiłku. Do owego projekcie używamy krajalnicy z prostą, tylko bardzo silną krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, jak a niezwykle małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych także do sklepów. Jest reklamowana przez producenta ze powodu na własną dużą odporność oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym markom każdy, po pierwszym szkoleniu z poziomu zaufania oraz higieny pracy, może przystąpić do kreacji z krajalnicą i podawać naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice dobrych właściwości zezwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem wielkiej liczbie wędlin lub serów, przy niewielkim koszcie produkcji oraz szybkości pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy to jest wymagane na przykład w sukcesu szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.