Garderoba z butami

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Toż nie tylko nadzieja na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, ale również na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Dostarczają nam one wszystkich elementów potrzebnych do sprawnego funkcjonowania systemu. Polacy wciąż zawsze pamiętają żyłka do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż jedną z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej delikatne niż ciało i nabiał. Mniej występują w stosunku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie wykonują one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc odpowiedniejsza i wygodniejsza dla naszego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek zupełnie nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli dysponujemy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je niezwykle szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z jakich zależymy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu kilku minut mamy naturalny i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjazne i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o wiele lepsza od tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co dobrze, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To wyłącznie z nas zależy, z których składników stworzymy naszą ważną i mocną sałatkę.