Garderoba lodz

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko nadzieja na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, ale jednocześnie na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Służą nam one pełnych elementów koniecznych do harmonijnego funkcjonowania układu. Polacy zawsze a mają żyłkę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią wciąż samą z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie dodają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy czystsza i przytulniejsza dla polskiego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli dysponujemy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je zadziwiająco szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których zależymy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu kilku chwili jesteśmy dobry i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o wiele smaczniejsza z starych polskich problemów i schabowych. Co dobrze, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To jedynie z nas chce, z jakich składników stworzymy własną piękną i odporną sałatkę.